جوانه گندم
جوانه گندم از گذشته تا به امروز به عنوان یکی از بهترین مکملهای غذایی بوده اما افسوس که متاسفانه خانوادهها به میزان کافی از آن استفاده نمیکنند.این درحالی است که جوانه گندم سرشار از ویتامینها و املاح معدنی ضروری برای بدن مانند ویتامین های A-B است در واقع جوانه ها موادغذایی هستند که با روند طبیعی رشد و تولیدشان، در گروه سبزی ها، آن هم با ارزش غذایی بالا از نظر ویتامین ها و املاح محسوب می شوند. در کشور ما از هزاران سال پیش، در دوران باستان جوانه ها و اهمیت استفاده آنها برای مردم شناخته شده بود. این موضوع به قدری اهمیت داشته که مردم ما استفاده از جوانه گندم را به عنوان یک آیین سنتی همواره در آغاز فصل بهار به شکل سمنو در سفره هفت سین لازم می دانستند. زمانی که جوانه میزند، تغییر شکل داده. تغییرات شیمیایی که در دانه ها در حین جوانه زدن رخ می دهد باعث می شود املاح و ویتامین های آن افزایش یابد به طور کلی در فرایند جوانه زدن ویتامین ها، املاح و پروتئین ها به مقدار زیادی افزایش می یابد در شروع روند جوانه زدن، نشاسته موجود در دانه شکسته شده و به قندهای ساده ی گلوکز و ساکارز تبدیل می شود که این عمل به وسیله آنزیم آمیلاز صورت می گیرد. گندم جوانه زده همچنین دارای ترکیباتی مانند ویتامین A ،B1،B6،B12،E، اسید فولیک،کلسیم،فسفر،روی،ید، سلنیوم و منیزیوم نیز میباشد که پس از اینکه جوانه به اندازه خود گندم رشد کرد می توان از این مواد بهره برد